Nissewaardwoont.nl
Nissewaardwoont.nl

Nissewaardwoont.nl

Ontdek Nissewaard

De nieuwe gemeente Nissewaard is ontstaan door samenvoeging van Spijkenisse en Bernisse. Dit veelzijdige gebied op het snijvlak van Rotterdam en Zeeland biedt alles voor shopaholics, cultuurfreaks en architectuurfans, maar daarnaast is er ook rust, ruimte en natuur. Wij kregen de opdracht om die beleving en sfeer naar online te vertalen in Nissewaardwoont.nl. De website is een initiatief van Gemeente Nissewaard om het gebied te promoten via een samenwerking met regionale partijen.

Onze aanpak

Toen we aan de slag gingen, stond er binnen enkele weken een woonmarkt gepland. Een ideaal moment voor de introductie van een nieuw platform, maar niet haalbaar. Zeker niet als het platform in de aanloop al online moet zijn. Toch wilden we van deze kans we geen gemiste maken. Daarom besloten we om de site als tweetraps raket te lanceren: eerst een kleine website met actuele informatie in de aanloop naar de woonmarkt en daarna de complete versie.

We gingen direct aan de slag met het neerzetten van de stijl voor beide websites. Die is vriendelijk en toegankelijk, refereert in kleuren naar Gemeente Nissewaard en geeft de sfeervolle fotografie een prominente rol. Zo is er volop ruimte voor beleving.

Doelgroepgerichte informatie

De website richt zicht in de eerste plaats op woonpromotie. Daarnaast is citymarketing belangrijk. Een groot deel van de doelgroep is onvoldoende bekend met wat de gemeente te bieden heeft. De navigatie speelt daarop in: via ‘ontdek’ maak je kennis met de dorpen, stad en omgeving om vervolgens in ‘wonen’ en ‘werken’ meer doelgroepgerichte informatie te vinden. ‘Aanbod’ helpt geïnteresseerden verder met praktische links en aansprekende nieuwbouwprojecten.

Levendige website

De dorpen en wijken van Spijkenisse worden uitgebreid gepresenteerd met onder ander cijfers, foto’s en een weergave in Google maps (op basis van KML data). De nieuwsberichten en periodieke evenementen zorgen voor terugkerende bezoekers en een levendige website. Vanzelfsprekend is de website volledig te onderhouden via het cms. Waarin vooral Andries van Molengraaf Mediawerk zorgt voor nieuwe inhoud. Geïnteresseerde bezoekers worden na aanmeldingen natuurlijk ook geïnformeerd via de digitale nieuwsbrief.

Wij zijn blij met de positieve reacties direct na de livegang en de tevreden opdrachtgever. De komende maanden zal de website extra gepromoot worden in de aanloop naar nieuwe evenementen.

Klantervaring

"We zijn bij Atlantis Creative terecht gekomen na een aanbeveling van Gerbert Schreurs van Woneninrotterdam.nl. Deze referentie, de websites die eerder door hen zijn gerealiseerd en de bewuste keuze voor kwaliteit, waren voor ons de belangrijkste redenen om voor Atlantis Creative te kiezen.

De samenwerking verloopt al vanaf het begin heel erg goed. Er waren wel een aantal uitdagingen, want we hadden te maken met een zeer krappe planning en verschillende belangen van de diverse deelnemers. Uiteindelijk hebben ze onze ideeën perfect weten te vertalen naar een succesvolle website en krijgen we veel positieve reacties op de website.

De hoge mate van betrokkenheid, het proactief meedenken en het snelle schakelen ervaar ik als zeer prettig. Daarom zou ik Atlantis Creative zeker aanbevelen."

Sandra Sumaiku Moerkerken, senior communicatieadviseur Gemeente Nissewaard

Heiko

Meer weten? Vraag het onze expert Heiko Wijtenburg

In de afgelopen 10 jaar heeft Heiko Wijtenburg een flink aantal webprojecten begeleid. Van kleine websites tot grote webapplicaties. Met altijd maar één doel: het maximale er uit halen voor onze opdrachtgevers. Een krappe deadline of strak budget? Hij draait er zijn hand niet voor om. Persoonlijk eens kennismaken om te kijken of het klikt? Bel 010 292 17 00 of vul het formulier in.