SportU launch
SportU logo

Sport app exclusief voor vrouwen

Toen we in contact kwamen met de startup SportU was het doel duidelijk: Ervoor zorgen dat vrouwen op een veilige manier een sportmaatje kunnen vinden. Het resultaat: een app exclusief voor vrouwen met een achterliggende webapplicatie en sterke strategie.

  • app
  • webapplicatie
  • strategie
  • website op maat
SportU app

Van idee naar strategie

Een belangrijke voorwaarde voor een langdurige, succesvolle samenwerking is de bekende persoonlijke klik. Dit zat vanaf het eerste moment goed. We kenden elkaar al van een eerder project en maakten een vliegende start met SportU. Samen vertaalden we de ideeën naar een doordachte strategie. We kwamen uit op drie belangrijke groepen binnen de app: vrouwelijke sporters, trainers en veilige locaties om af te spreken. Alle groepen worden op een specifieke manier benaderd en betrokken bij de SportU community.

Design en communicatieconcept

Na het bepalen van de strategie hebben we het concept van de app grafisch uitgewerkt. De stijl is vervolgens doorgevoerd naar de website en andere uitingen, zoals print. Dat leverde naast een aantal mooie ontwerpen ook een huisstijlhandboek op.

SportU app

Na 15 jaar kwam ik terug bij Atlantis Creative als klant. De reden? Een hernieuwd contact via Linkedin en natuurlijk de goede ervaringen uit het verleden. Vanuit een vorige onderneming hadden we altijd een prima samenwerking en was ik heel tevreden over de kwaliteit van de diensten. De toegevoegde waarde ligt wat ons betreft in het echt mee kunnen denken vanaf het eerste moment. Dus niet alleen de technische realisatie, maar juist ook het startpunt. Bovendien zijn de lijnen met de mensen binnen Atlantis Creative heel kort. Dat wordt versterkt door het feit dat we toegang hebben tot hun projectmanagementsysteem Wrike waardoor we altijd op de hoogte zijn van de werkzaamheden. Die transparantie gecombineerd met de vakkennis en persoonlijke betrokkenheid maakt de samenwerking succesvol.

Joop Muller – Directeur SportU

Functionaliteit en gebruikte techniek

De vooraf uitgedachte functionaliteit binnen de app is vrijwel volledig gebaseerd op de vrouwelijke sporter. Het zoeken van een sportmaatje vindt plaats op basis van een algoritme dat rekening houdt met een geografische locaties en profielinformatie. Denk aan de gewenste sporten en algemene interesses. Het is mogelijk om te chatten met andere gebruikers en om een evenement aan te maken.

Omdat de app exclusief voor vrouwen is en veiligheid hoog in het vaandel staat, hebben we een aantal specifieke oplossingen bedacht. Zo wordt de verplichte profielfoto door een moderator handmatig goed- of afgekeurd, is het niet mogelijk om scheldwoorden te gebruiken dankzij een op maat gemaakt ‘profanity filter’ en kunnen gebruikers gemakkelijk worden gerapporteerd of geblokkeerd.

Voor de ontwikkeling van de app hebben we gebruik gemaakt van webtechnologie. Vervolgens is het als ‘native’ app uitgevoerd, met onderhoudsvriendelijkheid als voornaamste voordeel.

SportU launch

Partner portals voor de ultieme samenwerking

SportU werkt met diverse partners samen: een telemarketingbureau, locaties en trainers. Daarom hebben we diverse portals ontwikkeld waarin deze partners zelf hun informatie kunnen beheren en andere handelingen kunnen verrichten. Zo kunnen ze dankzij de Mollie integratie ook zelf betalingen uitvoeren. Uiteraard zijn deze partner portalen gekoppeld aan het backend-systeem van SportU.

Officiële lancering van de app en website

De app is recent gelanceerd in, hoe kan het ook anders, de thuisbasis van SportU; het Olympisch Stadion van Amsterdam. Een spetterend evenement waar niet alleen veel media aanwezig was waaronder RTL4, maar waar ook veel influencers op af kwamen. Voor ons betekende het niet alleen de lancering van de app, maar ook de lancering van de website die we hebben ontwikkeld. Deze website wordt in de komende maanden nog flink uitgebreid met content en vormt de basis voor de SEO-campagne.

Highlights

  • Webapp
  • Laravel framework
  • Vue framework
  • Partner portals op maat
  • Mollie integratie

Ook een app laten ontwikkelen?

Net als SportU een professionele iOS en Android app laten maken voor je bedrijf? Neem dan contact met mij op voor een digitale kennismaking of een strategische sessie via Zoom of Teams!

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00