Social media

Als ondersteuning van een online marketing campagne bieden social media kansen. Toch zijn het geen tovermiddelen. Onderzoeken wijzen uit dat de bijdrage aan de omzet van webshops vaak veel lager ligt dan vaak wordt gedacht. Enerzijds ligt dat aan de overschatting van de kanalen, anderzijds wordt dit veroorzaakt door de veranderingen in het verdienmodel: waar vroeger de volgers van een bedrijfspagina werden bereikt zonder te betalen, zien we nu dat alleen unieke content met veel interactie nog een redelijk bereik heeft. Berichten die niet kunnen rekenen op veel ‘likes’ of reacties, zullen uitsluitend nog betaald de volgers bereiken. Natuurlijk geldt dit nog niet voor ieder kanaal, maar wat vandaag bij Facebook wordt geïntroduceerd, zien we over enkele maanden ook bij andere kanalen, zoals Instagram.

Social Media

Planning en uitvoering

Niet ieder kanaal past bij jouw doelgroep en zonder een goede voorbereiding verliest een social media campagne al snel aan bereik. Unieke content, die we overigens vaak combineren met content marketing, zorgt met de juiste doelgroep voor structurele resultaten. Wij kunnen hierbij de planning en uitvoering zelfs geheel uit handen nemen.

Adverteren

De meeste social media kanalen bieden tegenwoordig interessante manieren om te adverteren in de vorm van display en remarketing. De display advertenties zijn beeldadvertenties die op specifieke doelgroepen getarget kunnen worden. Omdat social media vaak veel inzicht hebben in de interesses van hun leden en de kosten nog relatief laag zijn in verhouding tot zoekmachines, kan dit een interessante optie zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor remarketing. Op de timeline van bijvoorbeeld Facebook wordt in dat geval een advertentie weergegeven van jouw website, als deze eerder door de gebruiker is bezocht.

dennis-kranendonk

Ook de concurrentie online verslaan? Bel Dennis Kranendonk

Eén afspraak is voldoende voor een advies op maat. Want met zo'n 20 jaar ervaring weet Dennis Kranendonk precies wat online wel en niet werkt. En als het gaat om het behalen van resultaat is hij niet te stoppen. Reken daarom op een flinke dosis enthousiasme, persoonlijke betrokkenheid en innovatieve ideeën. Bel 010 292 17 00 of vul het formulier in om samen eens te sparren.