Marente
Marente logo

Marente corporate website: hoogstpersoonlijk!

Marente is een zorgorganisatie in de Rijn-, Duin- en Bollenstreek die zich richt op het bieden van thuiszorg, verpleging en verzorging. De corporate website is een belangrijk hulpmiddel voor cliënten en hun familieleden om eenvoudig informatie te vinden, een aanvraag te doen of contact op te nemen. Het doel van de nieuwste versie was om weer volledig aan te sluiten op het huidige zorglandschap en ontwikkelden we in co-creatie.

  • corporate website
  • co-creatie
  • vernieuwde huisstijl
Corporate website Marente desktop tablet mobile

Gebruikersgerichte benadering

Strategische speerpunten waren een duidelijke focus op de vraag van de gebruikers en een optimale klantreis. De website heeft daarom een duidelijke en logische navigatiestructuur die uitgewerkt is in nauwe samenwerking met de organisatie. De indeling komt overeen met de koers van de organisatie.

Alle informatie is door het communicatieteam grondig doorgelicht, herschreven en teruggebracht tot de kern. Dit helpt gebruikers snel en eenvoudig de juiste informatie te vinden. Marente organiseerde zelf een aantal fotoshoots om overal frisse beelden bij te kunnen plaatsen.

Vernieuwde huisstijl

Tijdens de co-creatie sessies kwam al snel aan het licht dat er een wens was om een duidelijke lijn uit te zetten voor de huisstijl en deze deels te vernieuwen. Via iteraties viel de keuze op beeldelementen met gedeeltelijke transparantie. Vriendelijke, ronde vormen werden behouden en het gebruik van verschillende kleuren is sterkt beperkt voor een meer eenduidige uitstraling. Een aantal nieuwe iconen maken het geheel compleet.

De vernieuwde huisstijl werd zowel door gebruikers uit de doelgroep in de testfase als door medewerkers en bestuur direct positief ontvangen. Dat is natuurlijk een groot compliment! De komende periode zal de huisstijl ook in andere communicatiemiddelen worden doorgevoerd.

Corporate website Marente mobile

Snelheid en vrijheid

Dankzij geoptimaliseerde code en een efficiënte infrastructuur laden pagina’s snel, zelfs met uitgebreide visuele en interactieve elementen. Dit geldt zowel op mobiel als desktop. De website streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor alle gebruikers in lijn met de strategische doelstelling van Marente om zorg beschikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen.

Tegelijkertijd is de website eenvoudig en volledig via het CMS te beheren en uit te breiden. Pagina’s zijn eenvoudig te voorzien van nieuwe informatie door widgets als bouwstenen toe te voegen. De vormgeving is vanzelfsprekend altijd geheel volgens de huisstijl.

Corporate website Marente leden

Marente werkt inmiddels al jaren met Atlantis Creative samen voor de ontwikkeling van diverse webprojecten. Iedere keer is zowel het traject zelf als het eindresultaat ontzettend positief. Ook dit keer regende het weer complimenten na de livegang!

Susan Moeke, Communicatieadviseur

Hoera, een nieuwe website!

De livegang verliep soepel, mede dankzij de zorgvuldige migratie met redirects voor alle bestaande URLs. De digitale aanwezigheid van Marente is volledig aangescherpt en de nieuwe corporate website werd zeer goed ontvangen. Zowel Marente als wijzelf zijn trots op het resultaat dat we samen hebben neergezet! En omdat een website nooit af is, zetten we die samenwerking natuurlijk vol vertrouwen voort.

Bezoek website

Highlights

  • Maatwerk CMS (Laravel framework)
  • Co-creatie
  • Vernieuwen huisstijl
  • Mobile first

Corporate website ontwikkelen in co-creatie?

Net als Marente een nieuwe website ontwikkelen die volledig aansluit op jouw organisatie? Neem dan contact met mij op voor het inplannen van een digitale kennismaking of strategische sessie! Samen met jou bewandelen wij graag het pad naar mooie resultaten.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00