KOK watersport case
KOK Watersport icon

KOK watersport: bricks and clicks

KOK watersport begon in 1974 als kleine Rotterdamse watersportwinkel en is nu één van de grootste en bekendste namen van Nederland. We hielpen bij de succesvolle offline-online integratie en zetten ons inmiddels al 15 jaar gezamenlijk in voor een optimale klant- en merkbeleving en online groei van deze omnichannel retailer.

  • webshop
  • omnichannel
  • online marketing
Meten is weten

Online zichtbaarheid maximaliseren

Om alles uit de online aanwezigheid te halen zetten we breed in en zoeken we altijd naar vernieuwing. We optimaliseren de webshop, producten en content. Bijvoorbeeld met blogs waar zowel de doelgroep als zoekmachines blij van worden. Aanvullend gebruiken we middelen als Google AdWords, Facebook en emailmarketing. De combinatie van alle inspanningen laat KOK watersport met kop en schouders uitsteken boven de concurrenten.

Meten is weten

We verzorgen de online marketing vanuit een heldere strategie met meetbare doelstellingen. Door de resultaten goed te analyseren signaleren we verbeterpunten en ontdekken we kansen om op in te spelen. Onze betrokkenheid gaat zelfs zo ver dat we ook de omzetprognoses maken.

Webshop op maat

Webshop op maat

Voor gebruikers zit de webshop overzichtelijk in elkaar met een duidelijke verdeling van het assortiment. De slimme zoekfunctie helpt bezoekers snel en efficiënt de juiste artikelen te vinden. Blogs en producten zijn harmonisch met elkaar verweven, waardoor relevante achtergrondinformatie nooit ver weg is.

De maatwerk webshop sluit volledig aan op de bestaande boekhoudsoftware. Door die keuze lopen bestellingen online en in de winkel via hetzelfde proces. Vrijwel alle handelingen in het orderproces zijn volledig geautomatiseerd. Daarmee heeft KOK watersport een schaalbaar proces en worden de orders bij drukte ook soepel verwerkt.

“Ik heb nooit het gevoel dat ik te maken heb met een leverancier, maar met een echte partner. Een verlengstuk van onze eigen organisatie die ook echt hetzelfde belang nastreeft. Een partner die met nieuwe ideeën komt en samen met ons risico durft te nemen om een voorsprong te kunnen nemen in de markt. De lijnen tussen de betrokken teamleden van beide organisaties zijn dan ook kort. En dat schakelt snel en flexibel met uiteindelijk meetbare resultaten waar we nog ieder jaar tevreden over zijn.”

Henk Kok, directeur
Highlights

Samen werken aan groei

KOK watersport zette begin 2000 de stap naar online verkoop en vond in ons een betrokken, strategische partner. We zijn een verlengstuk van de organisatie geworden met veel inhoudelijke kennis. Er is een hechte samenwerking met soepele communicatie en wederzijds vertrouwen. Dat geeft ons ruimte om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en verwachtingen te overtreffen.

Onze aanpak resulteert elk jaar weer in meer bezoekers en 20% meer omzet. Bovendien scoort KOK watersport altijd hoog op het gebied van onafhankelijk gemeten klanttevredenheid (9+).

Bekijk website

Highlights

  • Maatwerk CMS
  • API koppeling eigen backoffice systeem
  • Emailmarketing integratie (Campaign Monitor)
  • Ecommerce tracking en analytics
  • Online advertising
  • Content marketing en strategie

Samen jouw online ambities waarmaken?

Net als KOK watersport je business online laten groeien? Neem dan vrijblijvend contact met mij op! Samen met jou bewandelen wij graag het pad naar mooie resultaten.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00