Nissewaard woont
Nissewaard woont logo

Nissewaardwoont.nl: ontdek Nissewaard

De gemeente Nissewaard ontstond op 1 januari 2015 door samenvoeging van Spijkenisse en Bernisse. Dit veelzijdige gebied op het snijvlak van Rotterdam en Zeeland biedt een gevarieerd woonaanbod. Die woonbeleving en sfeer vertaalden we naar online op Nissewaardwoont.nl, een promotiewebsite op initiatief van Gemeente Nissewaard in een samenwerking met regionale partijen. De ontwikkeling van deze website was de start van een langdurige samenwerking.

  • woonpromotie
  • city en gebiedsmarketing
  • online marketing
nissewaard mockup web

Tweetrapsraket

Bij de start van het project stond er enkele weken later een woonmarkt op de agenda. Eigenlijk een ideale gelegenheid om een nieuw platform te introduceren, maar gezien de korte periode niet haalbaar. Toch wilden we deze kans niet laten schieten. Daarom besloten we de website als tweetrapsraket te lanceren. In de aanloop naar de woonmarkt konden geïnteresseerden alvast terecht op een compacte website met actuele informatie. Later volgde de website met alle informatie.

De juiste benadering

De website richt zich allereerst op woonpromotie. Daarnaast zijn city- en gebiedsmarketing belangrijk. Een groot deel van de doelgroep kent Nissewaard namelijk niet zo goed. De navigatie speelt daarop in: via ‘ontdek’ maak je kennis met de dorpen, stad en omgeving om vervolgens in ‘wonen’ en ‘werken’ meer gerichte informatie te vinden. ‘Aanbod’ helpt geïnteresseerden verder met praktische links en aansprekende nieuwbouwprojecten.

De stijl van de website is open, vriendelijk en toegankelijk en sluit aan op de huisstijl van Gemeente Nissewaard. De sfeervolle fotografie heeft een prominente rol. Zo is er volop ruimte voor beleving.

nissewaard mockup web 2

Actueel blijven

Om in de informatievoorziening in te spelen op behoeften van de doelgroep werd de website uitgebreid met onderdelen als ‘verduurzaming’ en ‘kavelaanbod’. Bezoekers zien bijvoorbeel in één oogopslag op geïllustreerde kaarten welke kavels beschikbaar zijn voor zelfbouw, die we maken op basis van de technische tekeningen vanuit de projectontwikkelaar. Verkoopstatus, inhoudelijke gegevens en downloads zijn eenvoudig via het CMS te beheren.

Nieuwsberichten, evenementen en actuele statistieken bij de woongebieden houden de website levendig. Deze informatie wordt gedeeld via nieuwsbrieven Facebook en advertenties. Dit zorgt voor binding en terugkerende bezoekers.

"We zijn bij Atlantis Creative terecht gekomen na een aanbeveling. Deze referentie, de websites die eerder door hen zijn gerealiseerd en de bewuste keuze voor kwaliteit, waren voor ons de belangrijkste redenen om voor Atlantis Creative te kiezen.

De samenwerking verloopt al vanaf het begin heel erg goed. Er waren wel een aantal uitdagingen, want we hadden te maken met een zeer krappe planning en verschillende belangen van de diverse deelnemers. Uiteindelijk hebben ze onze ideeën perfect weten te vertalen naar een succesvolle website en krijgen we veel positieve reacties op de website.

De hoge mate van betrokkenheid, het proactief meedenken en het snelle schakelen ervaar ik als zeer prettig. Daarom zou ik Atlantis Creative zeker aanbevelen."

Sandra Sumaiku Moerkerken, senior communicatieadviseur Gemeente Nissewaard
nissewaard mockup combi

Meten, evalueren en rapporteren

We monitoren de gezondheid van de website en voortgang van campagnes. Ontwikkelingen worden proactief in de gaten gehouden en we sturen bij waar nodig. In maandelijkse, transparante rapportages en periodieke overleggen benoemen we de resultaten van de inspanningen.  

Bekijk website

Highlights

  • Maatwerk CMS
  • Actuele statistieken woongebieden
  • SVG kaarten met aanbod
  • Online marketing: analyse & rapportage
  • E-mailmarketing integratie (Campaign Monitor)
  • Online advertising (Facebook)

Ook een succesvolle website laten maken?

Wij ontwikkelen websites op maat, zodat het resultaat aansluit bij jouw doelstellingen en de eindgebruikers. Neem gerust contact met mij op voor het inplannen van een digitale kennismaking of strategische sessie via Zoom of Teams. 

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00