Frankelandgroep unselfie
Frankelandgroep logo

Bijzondere mensen in het zonnetje met een #unselfie

Selfies zijn enorm populair. Maar waarom jezelf in de spotlight zetten? Het is zoveel leuker om mensen in je omgeving te laten stralen! De Frankelandgroep wilde met haar campagne een tegenreactie geven op de selfie en iedereen oproepen om een aansprekende foto van een ander te maken. De actie draaide om het uiten van waardering, een klein gebaar met een groot effect.

  • campagne website
  • mobile first
Frankelandgroep unselfie upload

Gebruiksvriendelijk en mobile first

Net als de (un)selfie is de door ons ontwikkelde campagnewebsite allereerst een mobiel fenomeen. Het werkt simpel; je maakt de foto, voorziet deze van een goed verhaal en enkele seconden later staat je unselfie op de website om direct te delen op social media. Ter promotie van de campagne maakten we ook een Facebook-frame voor een profielfoto in unselfie stijl.

Samen de zorg mooier maken

Wat is het perfecte moment om je waardering of liefde voor een ander te uiten? Juist, Valentijnsdag! In de aanloop naar 14 februari 2020 gingen campagne en website live. Als extra prikkel was als prijs er een lang weekend naar de vakantievilla van de Frankelandgroep voor de mooiste unselfie. Natuurlijk niet voor de winnaar, maar voor de persoon op de unselfie en acht anderen!

Frankelandgroep unselfie web facebook

“Je richten op een ander, dat kan ook niet anders als je in de ouderenzorg werkt. In een tijd waarin selfies meer worden gedeeld dan complimenten, draaien wij het juist om. Het leek ons heel leuk om dat rond Valentijnsdag te concentreren.”

Ben de Koning, bestuurder Frankelandgroep

Bij de Frankelandgroep werken mensen met het hart op de juiste plek, professioneel en als vrijwilliger. Deze HARTwerkers maken elke dag het verschil voor de bewoners van de locaties en de cliënten thuis. De unselfie-actie sluit aan op deze kernwaarde: positieve inzet voor anderen maakt de wereld een stukje mooier. De campagne leefde zowel binnen als buiten de organisatie en zorgde bij velen voor een glimlach. Optimisme en liefde kun je nooit genoeg delen, dus mogelijk krijgt deze succesvolle campagne een vervolg...

Highlights

  • Vue.js
  • Laravel framework
  • Mobile-first campagne website
  • Facebook-frame

Ook een campagne website?

Net als de Frankelandgroep een actie-website voor je marketingcampagne? Neem dan contact met mij op voor een digitale kennismaking of strategische sessie! Wij denken graag mee over de mogelijkheden, zodat we samen alles uit de campagne kunnen halen.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00