ARC Marine
ARC Marine logo

Custom e-commerce platform dat scoort

Onze samenwerking gaat terug tot 2013. En tijdens onze eerst kennismaking was het direct duidelijk: er was een persoonlijke klik en een gezamenlijke visie. Al snel volgde de eerste webshop. De samenwerking is de afgelopen jaren verder gegroeid en we zijn ook de online marketing gaan verzorgen. Vanuit de behoefte aan meer schaalbaarheid en een sterkere inzet op online leverden we recent een mooi project op: een e-commerce platform dat als een maatpak aansluit op de backend en processen.

  • e-commerce platform
  • Exact Online koppeling
  • online marketing
arc marine mockup home

Realtime gegevens uitwisselen met Exact Online

De belangrijkste voorwaarde voor lancering van de nieuwe webshop was een volledige integratie met de bestaande businessprocessen. Bij ARC Marine is boekhoudprogramma Exact Online de bron van alle informatie. Met een API-koppeling halen we product-, prijs- en voorraadinformatie op voor gebruik in de webshop. Dit gebeurt automatisch en realtime waardoor klanten alleen producten kunnen bestellen die op voorraad zijn. De online orders gaan direct naar Exact Online zodat boekhoudkundig alles klopt.

Veilig betaalverkeer en automatisch verwerkte transacties

Betalingen verlopen via een API-koppeling met het betrouwbare betalingsplatform Mollie. ARC Marine heeft hierdoor realtime inzicht in het betaalverkeer en bijvoorbeeld een terugstorting is met enkele muisklikken geregeld.

De door Mollie geaccepteerde betalingen worden via het platform verstuurd naar Exact Online zodat het afboeken van de facturen geautomatiseerd wordt gedaan. Handmatige handelingen worden door alle koppelingen tot een minimum beperkt. Dit verhoogt de schaalbaarheid van het e-commerce platform aanzienlijk.

arc marine mockup desktop pages

“De keuze om ook dit project samen met Atlantis Creative uit te voeren was snel gemaakt. We werken al jarenlang samen waarbij ik de korte lijnen, het meedenken en de open communicatie enorm waardeer. We kunnen eigenlijk alles tegen elkaar zeggen en dat bevalt goed. Als creatieve ondernemer zoek ik graag naar oplossingen die out of the box zijn. Online betekent dit dat standaard tools niet volstaan en maatwerkoplossingen nodig zijn.

In Atlantis Creative heb ik een partner gevonden die dat niet alleen kan realiseren, maar ook actief meedenkt en waar nodig op de rem trapt. Het eindproduct is daarom altijd heel goed. En als er toch iets fout gaat, wordt er snel en adequaat gehandeld. Er wordt geen verstoppertje gespeeld, maar er worden eerlijke gesprekken gevoerd en altijd heldere oplossingen bedacht.”

Roel Bennink, directeur

Scoren bij de doelgroep én in de zoekmachines

De maatwerk webshop sluit volledig aan op de behoeften van de doelgroep en beschikt over een maatwerk Content Management Systeem. Dit CMS maakt inhoudelijk beheren van de meertalige website heel eenvoudig én biedt maximale mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zowel op pagina- als siteniveau voldoet de webshop aan alle technische vereisten.

Zo wordt geïmporteerde productinformatie vanuit Exact Online verrijkt in een SEO-module. Unieke, zoekmachinevriendelijke content is eenvoudig te creëren en zaken als structured data zijn goed geregeld. Dit geeft ARC Marine direct een voorsprong in de markt als traditionele business to business partner, maar ook als direct to consumer georiënteerde e-commerce speler.

arc marine mockup overviews

Online marketing is geen project, maar een proces

De basis staat, maar online marketing begint eigenlijk pas echt zodra de webshop live is. Dat moment hebben we nauwkeurig voorbereid. Zo hebben we ervoor gezorgd dat waardevolle pagina’s die al goed gevonden werden netjes doorverwijzen naar gelijkwaardige nieuwe pagina’s in de nieuwe webshop.

Ook was dit het moment om de strategie eens goed tegen het licht te houden. Dat resulteerde in een nieuwe SEO- en SEA-campagne en veel plannen die we de komende maanden gaan uitrollen.

Bekijk website

Highlights

  • Maatwerk e-commerce platform
  • Laravel framework
  • Exact Online API-koppeling
  • Mollie integratie
  • Meertalig
  • Technische SEO en structured data
  • SEO en SEA campagne

Ook een unieke, succesvolle webshop?

Wil je net als ARC Marine een SEO-vriendelijke webshop laten bouwen die zowel technisch als inhoudelijk naadloos aansluit op jouw wensen en die van de doelgroep? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een digitale kennismaking of workshop via Zoom of Teams!

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00