Man opent achter laptop Google Ads

Google Ads uitbesteden voor meer conversies

Google Ads, ofwel Google AdWords, biedt je de mogelijkheid om geïnteresseerde doelgroepen op een gerichte en snelle manier te bereiken. Door het groeiend aantal concurrenten, veilingssysteem en de vele opties kan succesvol adverteren op Google een lastige klus zijn. Google Ads uitbesteden aan Atlantis Creative betekent de volle potentie benutten en het maximale rendement uit je advertentiebudget halen.

Wat is Google Ads?

Google Ads, de vernieuwde versie van Google AdWords, is het advertentieplatform van de grootste en bekendste zoekmachine. Het biedt organisaties de mogelijkheid om potentiële klanten via het Google-netwerk effectief te bereiken. Dit kan onder meer met behulp van tekstadvertenties in de zoekmachine. Deze vorm wordt Search Engine Advertising (SEA), ofwel zoekmachine adverteren, genoemd. Wanneer een gebruiker een opdracht intypt, toont de zoekmachine betaalde en onbetaalde resultaten. De betaalde resultaten zijn de zogeheten search ads. Met een goed opgezette SEA-campagne ben je zichtbaar op het moment dat (potentiële) klanten op zoek zijn naar wat jouw organisatie te bieden heeft.

Op het advertentieplatform kan je ook campagnetypes als Display Advertising en Google Shopping selecteren. Met Display kan je adverteren op miljoenen websites en applicaties. Dit type wordt vaak ingezet om de merkbekendheid te vergroten. Shopping-advertenties worden bovenaan de resultaten van de zoekmachine getoond en zijn visuele weergaven van producten.

Waarom Google Ads inzetten?

Content promoten via ‘s werelds grootste advertentieplatform kent vele voordelen. We beschrijven het hieronder.

Direct resultaat

Je kan op de korte termijn al resultaat boeken. Advertenties staan zo online waardoor de organisatie snel zichtbaar is. Daarnaast kan je eenvoudig bijsturen omdat de resultaten direct meetbaar zijn.

Je betaalt alleen voor het resultaat

Google Ads kent verschillende biedstrategieën, die speciaal zijn afgestemd op verschillende typen campagnes en doelen. Afhankelijk van de gekozen strategie, worden alleen kosten in rekening gebracht voor de klikken, vertoningen, conversies of weergaven. Kortom: je betaalt alleen voor het resultaat.

Boost in websiteverkeer

Met Google Ads verhoog je de zichtbaarheid van jouw organisatie bij de doelgroep. Dit leidt tot meer websitebezoekers, die je kan laten converteren naar nieuwe klanten.  

Doelgroepen gericht bereiken

Door de jaren heen zijn de targetingopties verfijnd waardoor je zeer gericht kan adverteren. Met de juiste instellingen zorg je ervoor dat de advertenties alleen terecht komen bij het juiste publiek.

Concurrentie verslaan

Steeds meer mensen zoeken online naar een product of dienst. Met goed opzette campagnes zorg je ervoor dat deze potentiële klanten jou eerder opmerken dan de concurrent.

Waarom Google Ads uitbesteden?

Het opzetten en beheren van Google Ads campagnes is complexer dan je op het eerste gezicht zou denken. Met de verkeerde instellingen, zoekwoorden en/of landingspagina’s zal je marketingbudget snel op zijn zonder enig resultaat. We hebben alle voordelen van outsourcing aan een professional op een rijtje gezet:

  • Meer tijd over voor de corebusiness
  • Vakkennis/ervaring om alle beschikbare mogelijkheden te benutten
  • Koppeling met Google Analytics voor optimaal campagnebeheer
  • Rendabele campagnes

Google Ads uitbesteden aan Atlantis Creative

AdWords bureau Atlantis Creative heeft jarenlange ervaring op het gebied van Google Ads en is Google Certified Partner. Wij zorgen ervoor dat (potentiële) klanten jou vinden, zodat het websiteverkeer toeneemt en er uiteindelijk meer conversies plaatsvinden. Met behulp van maandelijkse, transparante rapportages ben je altijd op de hoogte van de resultaten die wij voor je realiseren.

Je kan door ons een AdWords campagne op laten zetten, die we vervolgens ook beheren en continu optimaliseren. Zijn er al campagnes actief, maar ben je niet tevreden met de resultaten? Dan is alleen het Google Ads beheer uitbesteden ook mogelijk. 

Gratis check?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het advertentieplatform voor jouw organisatie? Of heb je het idee dat kansen onbenut blijven? Bel mij voor een gratis, vrijblijvend onderzoek. Nadat de check is uitgevoerd weet je precies op welke punten huidige campagnes geoptimaliseerd kunnen worden en welke kansen nieuwe campagnes bieden.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00