CLMZ
Erasmus logo

Erasmus MC CLMZ: optimale patiëntenzorg en innovatief onderzoek 

Het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten (CLMZ) is een expertisecentrum binnen het Erasmus MC. Door de multidisciplinaire zorg waarin de afdelingen Kindergeneeskunde, Klinische Genetica, Ziekenhuis Apotheek, Inwendige Geneeskunde en Neurologie structureel samenwerken, was er binnen de website van het Erasmus MC onvoldoende ruimte om alle informatie onder te brengen. Om verschillende doelgroepen van patienten en betrokkenen tot zorgverleners en onderzoekers beter te kunnen bedienen, was er de wens om een eigen website te lanceren.

 • corporate website
 • doelgroepgericht
Corporate website CLMZ desktop tablet mobile

Structuur en overzicht

Patiënten kunnen bij het expertisecentrum terecht voor alle complexe metabole aandoeningen. Een extra uitdaging is dat het expertisecentrum over vier subcentra beschikt, die zich richten op specifieke aandoeningen.

Samen met het CLMZ hebben we ervoor gekozen de complexe informatie te structureren vanuit het expertisecentrum en de subcentra. Binnen die onderdelen wordt de informatie gesplitst voor patiënt, zorgverlener en op onderzoek. Zo ontstaat er per onderwerp overzicht.

Daarnaast is er een extra navigatie voor algemene onderdelen. Technisch zijn de structuren zo opgezet dat het eenvoudig is om informatie aan de juiste centra te koppelen. De website heeft een meertalige CMS opzet en is in het Nederlands en Engels ingericht. Ook internationaal, zoals bij congressen, wordt de website onder de aandacht gebracht.

Corporate website CLMZ desktop

Vrijheid in het CMS

Visueel sluit de website mooi aan op de stijl van Erasmus MC maar met een duidelijk een eigen gezicht. het CLMZ heeft veel vrijheid in het inrichten van de pagina met verschillende componenten. De accordeons zorgen voor overzicht doordat in eerste instantie alleen de titels zichtbaar zijn. Automatische widgets met crosslinks maken het eenvoudiger om tussen pagina’s te navigeren zonder gebruik te hoeven maken van de navigatie.

Maatwerk koppeling voor medische publicaties

Ook ontwikkelden we een maatwerk onderdeel met een API koppeling om de medische publicaties automatisch met het CMS te kunnen synchroniseren. Vanuit het CMS kunnen de publicaties worden verrijkt, ingedeeld en gepubliceerd. Deze informatie is niet alleen voor onderzoekers relevant. Ook veel patiënten en mensen in hun omgeving zijn graag op de hoogte van de laatste onderzoeken en bevindingen met betrekking tot de aandoeningen.

Corporate website CMLZ mobile

Meer zichtbaarheid

De realisatie van de website geeft het CLMZ meer zichtbaarheid en niet alleen via de eigen communicatie. De informatie is van goede kwaliteit en zorgt ook organisch voor duurzame groei. Met dit centrale punt voor informatie komt het CLMZ dichterbij patiënten en andere doelgroepen. Daarmee is de belangrijkste doelstelling behaald. De flexibele basis biedt alle mogelijkheden om verder te bouwen.

Bezoek website

Highlights

 • Maatwerk CMS (Laravel framework)
 • Meertalig
 • API-koppeling voor medische publicaties

  Gestructureerde corporate website ontwikkelen?

  Net als het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten een nieuwe website ontwikkelen die volledig aansluit op jouw organisatie? Neem dan contact met mij op voor het inplannen van een digitale kennismaking of strategische sessie!

  Dennis Kranendonk

  010 - 292 17 00