ARC Marine
ARC Marine logo

Dealer portal op maat voor optimale samenwerking

ARC Marine is al jarenlang importeur en distributeur van watersport gerelateerde lifestyle artikelen. Ze leveren wereldwijd, veelal via een netwerk van dealers. Ieder jaar groeit de online verkoop. Niet alleen omdat het internet voor transparantie zorgt, maar ook omdat het assortiment zo breed is dat niet alle partners het volledige aanbod in hun showroom op kunnen nemen. Daarnaast heeft niet elk land een fysiek verkooppunt. Wij ontwikkelden een e-commerce platform dat zowel voor consumenten als zakelijke relaties toegankelijk is. Partners vinden alle benodigde informatie in het dealer portal en profiteren automatisch van een consumenten-aankoop.

  • dealer portal
  • Exact Online koppeling
arc marine mockup desktop pages

Samen meer halen uit online verkoop

Vrijwel alle traditionele markten staan onder druk. Was het een aantal jaren geleden ondenkbaar, tegenwoordig worden zelfs auto’s online gekocht. Belangrijke voorwaarde voor online succes is het vertrouwen dat consumenten hebben in de aanbieder. De naam ARC Marine is inmiddels bekend bij watersportliefhebbers. En door de samenwerking met de dealers uit te breiden naar online, ontstaat er iets moois: Een integratie van distributiekanalen waar alle betrokkenen voordeel uit kunnen halen.

Consumenten die in de webshop van ARC Marine iets kopen, kunnen een dealer kiezen. Deze partij ontvangt over de verkoop automatisch een commissie. Kiest de consument geen dealer, dan wijst ARC Marine er zelf een aan. Per periode wordt de commissie uitgekeerd.

Dropshipment, meer verkoop voor dealers zonder voorraadrisico

Voor de zakelijke relaties is een dealer portal ontwikkeld met daarin een overzicht van de verkopen en commissie per periode. Het overzicht is gekoppeld met boekhoudpakket Exact Online en dus ‘real time’.

Dealers kunnen met de dropshipment module artikelen bestellen. De rekening wordt naar de dealer gestuurd en de bestelde producten worden direct bij de klant afgeleverd. Dankzij deze module is in één klap het volledige assortiment van ARC Marine voor iedere dealer beschikbaar. Zonder de bijbehorende investering in voorraad.

Daarnaast biedt het dealer portal functionaliteiten die de samenwerking bevorderen, zoals het inzien van productinformatie en de downloadmodule. Daarnaast kunnen de dealers zelf de accounts van medewerkers beheren.  

Highlights

  • Maatwerk dealer portal
  • Dropshipment module
  • Laravel framework
  • Exact Online API-koppeling

Ook een maatwerk dealer portal?

Net als ARC Marine een hoogwaardig dealer portal laten ontwikkelen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00