PBM helm
PBM discounter logo

PBM discounter: B2B webshop op maat, van concept tot resultaat

PBM discounter zet sinds de start van de webshop voor persoonlijke beschermingsmiddelen volledig in op online. Al vanaf het prille begin waren we bij het ontstaan van de organisatie. Dat creëert de unieke positie waarin er de mogelijkheid is om mee te denken over alle aspecten, van strategie tot realisatie.

  • webshop
  • online marketing
  • identiteit
Webshop PBM discounter

Duidelijke positionering

Om de kwaliteitsproducten tegen een zo scherp mogelijke prijs aan te kunnen bieden, ligt de focus geheel op online in combinatie met zeer goede service. Overige kosten worden zo laag mogelijk gehouden. Zo is er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om niet te investeren in een showroom en is de verkoopafdeling beperkt tot een binnendienst.

Vanuit die invalshoek bedachten we een aantal mogelijke namen, waarvan PBM discounter het meest in de smaak viel. Bij het ontwikkelen van de identiteit was het belangrijk om te visualiseren dat de focus op lage prijzen niet ten koste gaat van de service en online ervaring. Want juist op die onderdelen zou de PBM webshop zich positief gaan onderscheiden van andere webshops. Daarin maakten we een mooie, frisse combinatie van een prijsvechter en eigentijdse, compleet verzorgde online aanwezigheid.

Webshop PBM discounter advies

Content is King

Heldere informatie is één van de speerpunten waarmee PBM discounter zich kwalitatief onderscheidt. Het e-commerce platform is SEO vriendelijk ingericht en heeft optimale mogelijkheden om producten te verrijken, structureren en crosslinken. Er is zelfs een koppeling waarmee producten vanuit het CMS in Google Shopping kunnen worden gepubliceerd.

Daarnaast biedt het platform een volwaardig CMS. Dat wordt volop benut om via content marketing de doelgroep te voorzien van duidelijke, relevante informatie. De onderwerpen worden bepaald door data-analyse en op basis van vragen die regelmatig aan de medewerkers gesteld worden. Voor de zichtbaarheid en het verhogen van naamsbekendheid wordt ook Google Ads ingezet.

Met een duurzame groei in zowel organisch als betaald verkeer weet PBM discounter een steeds groter deel van de doelgroep te bereiken. In combinatie met de uitstekende dienstverlening zorgt dat voor een groeiende groep tevreden klanten.

Slim investeren in het platform

Een andere slimme manier om grip te houden op de kosten is door processen te automatiseren. Dat zijn investeringen die zich terugverdienen. Het e-commerce platform op maat is gebouwd met Laravel en beschikt over diverse koppelingen middels API’s en EDI’s met leveranciers voor realtime data.

Voor betalingen en boekhouding is er integratie met Mollie en Exact Online. Als business to business platform biedt de PBM webshop ook de mogelijkheid om te betalen op rekening. Daarvoor is een koppeling met Payt geïmplementeerd wat een verbeterde cashflow oplevert.

PBM discounter webshop mobile

Niet alleen het effectief bereiken van onze doelgroep, maar ook het automatiseren van alle logistieke processen is een constant proces. Iedere keer wordt onze propositie daardoor net een stukje sterker en zijn we in staat om jaarlijks flink te groeien. Dat zouden we zonder Atlantis Creative niet kunnen bereiken. Een samenwerking met korte lijnen, hoge betrokkenheid en resultaatgerichte ideeën en uitvoering.

Peter Blaak, manager

Succes deel je

In de nauwe samenwerking brengen we elkaar op ideeën en worden er in de webshop zowel inhoudelijk als functioneel continu uitbreidingen toegevoegd of verbeteringen doorgevoerd. Achter de schermen monitoren we de interactie en ervaringen met de website om op basis van die data weloverwogen keuzes te kunnen maken. Maar ook het experiment gaan we niet uit de weg, want het zijn niet alleen de gebaande wegen die tot succes leiden.

Bezoek webshop

Highlights

  • Maatwerk e-commerce platform (Laravel framework)
  • Exact Online integratie voor facturatie
  • API en EDI koppelingen met leveranciers, Payt en Mollie
  • Google Shopping koppeling
  • E-commerce tracking en analytics
  • Online advertising
  • Content marketing en strategie

Samen bouwen aan een e-commerce platform?

Net als PBM discounter een webshop ontwikkelen met slimme koppelingen en interessante inhoud? Neem dan contact met mij op voor het inplannen van een digitale kennismaking of strategische sessie! Samen met jou bewandelen wij graag het pad naar mooie resultaten.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00