SmartSD
SmartSD logo

SmartSD: leading met business to business platform op maat

SmartSD is een gerenommeerde distributeur van beveiligingsoplossingen. Ze zijn actief in meerdere Europese landen en zoals je mag verwachten speelt technologie een belangrijke rol bij deze expansie. Om in te spelen op de wensen vanuit de organisatie en het uitgebreide dealernetwerk was er behoefte aan een flexibel e-commerce platform op maat dat naast een logistieke functie ook een rol speelt als marketing- en servicetool. Dat is een complexe uitdaging die we natuurlijk niet konden weerstaan.

  • B2B platform
  • digitale transformatie
  • Unit4 koppeling
smartsd mockup web

Met elkaar gericht toewerken naar duidelijke doelen

Onze samenwerking met SmartSD begon in 2016. Het bleek dat onze flexibiliteit, korte communicatielijnen en actief meedenken bij de ontwikkeling van het ‘next level’ platform de doorslag hadden gegeven om voor ons te kiezen.

De samenwerking verloopt nog steeds naar volle tevredenheid. We hebben periodiek overleg om wensen af te stemmen en er zeker van te zijn dat we op één lijn zitten. Nieuwe functionaliteit voeren we via sprints stapsgewijs door. Dat houdt het overzichtelijk en zorgt voor focus.

High-end koppelingen en functionaliteiten

Het was direct duidelijk dat een standaard webshop nooit zou werken als oplossing. Naast de integratie met de backoffice beschikt het platform over veel koppelingen, waaronder een API-koppeling met het intelligente ERP-systeem van Plenion. Hierdoor kunnen klanten direct in de Plenion-omgeving producten van SmartSD bestellen. Daarnaast hebben we een Unit4 integratie gerealiseerd. De webshop haalt artikelen, voorraden, prijzen, klantgegevens, verkooporders, facturen en andere informatie in de ERP-omgeving op. Zo hebben de klanten 24/7 toegang tot een actuele bestelomgeving.

Het platform beschikt over tal van functionaliteiten. Zoals een klantencentrum met uitgebreid gebruikersbeheer, offertemodules, online calculators om de keuze voor producten te vereenvoudigen, een trainingsinstituut en mogelijkheid om reparaties in te dienen. Het grootste deel van deze functionaliteiten is alleen beschikbaar voor gebruikers met een specifieke rol. Daarnaast is het gehele platform meertalig opgezet.

Bovendien hebben we een mooie functionaliteit ontwikkeld waarmee de dealers, vaak installateurs, het e-commerce platform onder eigen label kunnen voeren. Zij hebben met één keer inloggen toegang tot een persoonlijke webomgeving met brutoprijzen en het logo van de eigen organisatie. Prettig voor de dealers, omdat zij dit aan tafel bij hun klanten direct kunnen inzetten. En geweldig voor SmartSD, die hiermee de binding met het dealernetwerk verder kan versterken.

smartsd mockup web 2

App als verlengstuk van de webshop

Als onderdeel van de mobile e-commerce strategie, altijd en overal toegankelijk zijn voor de doelgroep, is er ook een web app ontwikkeld. Klanten in diverse landen hebben hiermee alles binnen handbereik op hun Android of Apple toestel: van productinformatie tot de supportafdeling en het bestellen van producten.

Service na oplevering

De ontwikkelingen staan nooit stil met altijd volop plannen voor nieuwe uitbreidingen. We zorgen er natuurlijk voor dat de applicatie optimaal blijft draaien door het leveren van updates en service. We monitoren de performance van het platform en lossen problemen snel op. Door de opzet van een goede ontwikkelstructuur kunnen ook kleinere wensen en aanpassingen vlot worden doorgevoerd.

Door klantbeleving prioriteit te geven en goed samen te werken zijn veel processen succesvol geautomatiseerd. De klant is blij en SmartSD kan meer doen in minder tijd en met minder mankracht. Dat geeft een voorsprong op de concurrentie.

Bekijk website

Highlights

  • E-commerce platform op maat (Symfony)
  • API koppeling Unit4 Agresso
  • Koppeling naar Plenion ERP
  • Elasticsearch

Interesse in een maatwerk e-commerce platform?

Wij denken in oplossingen en zetten ideeën om in werkelijkheid. Neem vrijblijvend contact op voor de invulling van jouw online ambities! We plannen graag een digitale kennismaking of strategische sessie via Zoom of Teams in.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00