Magentazorg
Magentazorg logo

Werkplezier en werkgeluk voorop

Magentazorg verleent zorg en ondersteuning aan ouderen in de regio Noord-Holland-Noord met zorg aan huis, revalidatiezorg en verpleeghuiszorg in 12 locaties. 1.700 toppers met een écht zorghart zetten zich elke dag in om kleur aan de dag van kwetsbare ouderen te geven. Samen met het team van Magentazorg ontwikkelden we de corporate en de werkenbij website.

  • werkenbij website
  • co-creatie
  • API koppeling EasyCruit
Magentazorg werken bij website homepage

Uitdaging

Het kleurrijke karakter en de energie van Magentazorg zag je niet terug in de gedateerde corporate website met geïntegreerde vacatures. Magentazorg schakelde ons in om alles te vernieuwen en stroomlijnen. Het werven van zorgmedewerkers vormde, zoals voor veel ouderenzorgorganisaties, de grootste uitdaging. Daarom gingen we eerst aan de slag met de werken-bij website.

Co-creatie: samen kom je verder

Op basis van beschikbare (strategische) documenten en het voorwerk van het Magentazorg team, bereidden we de eerste co-creatie sessie voor. Daarin kwamen we soepel uit de startblokken met een basis voor de strategie, functionele wensen, een eerste opzet voor de inhoud en een aantal wireframes. Daarnaast bekeken we samen hoe we de huisstijl konden vertalen en uitbouwen voor online.

Na die productieve start konden we tijdens de volgende sessie direct al enkele functioneel en visueel uitgewerkte mobiele pagina’s met frisse nieuwe kleuren geel en mintgroen presenteren. Die bleken een schot in de roos. In vervolgsessies werkten we alle onderdelen samen tot in detail uit.

“Het co-creatie proces is ons enorm goed bevallen. Zonder technische of grafische kennis werden we tijdens de online presentaties meegenomen in alle mogelijkheden, van structuur tot ontwerp. De sessies vonden via Zoom plaats en we konden live keuzes maken die direct op het scherm werden doorgevoerd. Hierdoor hadden we veel invloed op het eindresultaat. Een prettige manier van samenwerken met een mooi resultaat.”

Maayke Kester, Recruiter bij Magentazorg

Magentazorg werken bij website EasyCruit vacatures

Naadloos schakelen met EasyCruit

Vacatures en solliciteren vormen de kern van de website. Vacatures worden door de HRM afdeling geplaatst via het recruitmentpakket EasyCruit van Visma en andersom ontvangen zij de sollicitaties daar weer. Met onze ervaring in het koppelen met EasyCruit konden we Magentazorg optimaal adviseren en ondersteunen bij de inrichting en integratie. Resultaat is dat de processen naadloos op elkaar aansluiten en de data op de website zo compleet mogelijk beschikbaar is voor Google for Jobs.

Happy bij Magentazorg

Potentiële kandidaten wil je natuurlijk goed informeren en verleiden. Naast specifieke pagina’s voor functies en doelgroepen en meer over de mogelijkheden om te leren, wilde Magentazorg graag laten zien waar ze voor staan. Dit komt allemaal samen in vier speerpunten onder happy bij Magentazorg. Hiervoor ontwikkelden we een serie illustraties met medewerkers in de nieuwe dienstkleding. De website is zo open en toegankelijk mogelijk. Je kunt zelfs direct appen of een speeddate aanvragen met corporate recruiter Maayke.

Magentazorg werken bij website speerpunten

En dan live!

Na de lancering regende het complimenten vanuit de organisatie en daarbuiten; een bevestiging dat de nieuwe uitstraling perfect aansluit op de organisatie. Zo goed zelfs dat ons werd gevraagd om de uitbreidingen op de huisstijl in een document te bundelen, zodat ze ook offline zijn toe te passen.

Natuurlijk zijn we super trots op het resultaat dat we samen met het team van deze enthousiaste, kleurrijke organisatie hebben neergezet. En dit was nog maar het begin, want hierna gingen we direct van start met de corporate website.

Bekijk website

Highlights

  • Maatwerk CMS (Laravel)
  • API koppeling EasyCruit van Visma
  • Integratie Google for Jobs
  • Huisstijl update
  • Co-creatie
  • Mobile first

Interesse in een werkenbij website?

Wij helpen jou graag met succesvolle arbeidsmarktcommunicatie en het werven van personeel. Neem gerust contact met mij op voor het inplannen van een digitale kennismaking of strategische sessie.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00