Frankelandgroep intranet
Frankelandgroep logo

Frankelandgroep: modern intranet, communicatie in stijl

Door de hoge mate van tevredenheid over ons maatwerk in eerdere projecten werden we door de Frankelandgroep gevraagd of we ook een nieuw intranet konden ontwikkelen, uiteraard geheel in lijn met de andere uitingen. Een uitdaging waar we natuurlijk graag mee aan de slag gingen.

  • intranet op maat
  • inloggen met HelloID
Frankelandgroep intranet desktop

Vervolg op succesvolle projecten

Onze samenwerking met de Frankelandgroep startte in 2017 met de ontwikkeling van de nieuwe corporate website en een grondige vernieuwing van de huisstijl. Na een succesvol verloop volgden er snel meer projecten, zoals een werken bij website en campagne website.

Het beste resultaat met maatwerk

Als team waren de Frankelandgroep en wij dus al goed op elkaar ingespeeld. En dat zorgde voor een vliegende start bij de inventarisatie van de wensen en in de ontwerpfase. De intranetomgeving is op maat ontwikkeld en past precies bij de Frankelandgroep: qua design, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Zo zijn er een reserveringsmodule voor de Frankelandgroep villa’s en een ideeënbus ontwikkeld en combineerden we verschillende applicaties via API-koppelingen.

HelloID koppeling voor gebruiksvriendelijk inloggen

Een goede ervaring begint al met soepel inloggen. HelloID geeft medewerkers met één keer inloggen toegang tot het intranet én andere interne systemen die gekoppeld zijn aan deze Single Sign-On cloudoplossing. Bij het switchen tussen applicaties verloopt het inloggen volledig automatisch.

Frankelandgroep intranet mobile

“Wat zijn we blij met ons nieuwe intranet! Toegankelijk, overzichtelijk én een warme look and feel. Helemaal passend bij de Frankelandgroep. Daarnaast is het systeem ook eenvoudig in gebruik; het is gewoon een plezier om berichten te plaatsen.”

Els Nauta,
directeur zorg Frankeland, Jacobs Gasthuis en Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

Gebruikersgericht ontwerp

Het dagelijkse nieuws vanuit verschillende afdelingen, met ieder een eigen kleur, is te volgen in een overzichtelijke tijdlijn. De koppelingen met Facebook en Instagram zorgen ervoor dat ook deze berichten in de tijdlijn te plaatsen zijn voor extra dynamiek. Met een like kunnen medewerkers aangeven welke berichten ze leuk of interessant vinden.

Vanuit de medewerkers van de Frankelandgroep ontvingen we complimenten over de moderne, overzichtelijke vormgeving en het gemak waarmee het nieuwe intranet te gebruiken is. Informatie is eenvoudig te vinden dankzij de icoontjes die altijd in beeld zijn en de zoek- en filterfunctie. Daarnaast zijn er secties met gegevens van de belangrijkste collega’s per locatie en alles over de ondernemingsraden. En met slechts één klik zijn ook andere belangrijke interne systemen direct te bereiken. 

Het platform is 24/7 via elk device toegankelijk. De mobiele versie heeft dezelfde functionaliteiten, maar een eigen interface die een intuïtieve app-ervaring geeft. De Frankelandgroep is weer supertevreden met het eindresultaat, en wij ook!

Highlights

  • Maatwerk intranet
  • Laravel framework
  • HelloID koppeling voor het inloggen
  • API-koppelingen Facebook en Instagram

Ook een maatwerk intranetomgeving?

Net als de Frankelandgroep een hoogwaardig intranet laten ontwikkelen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00