Persoon op laptop bezoekt werkenbij website

Google for Jobs integratie

De meeste werkzoekenden starten hun zoektocht naar een nieuwe baan via Google. Als werkgever is het daarom een pluspunt als de vacatures op jouw website goed zichtbaar zijn in de zoekmachine. Google for Jobs biedt een enorme kans voor een prominente weergave van vacatures bovenaan de pagina. Door dit extra bereik vergroot je de kansen om sneller de juiste kandidaten te vinden en ben je minder afhankelijk van platformen. Wij vinden het integreren van Google for Jobs op werkenbij websites een vereiste en passen het daarom altijd toe.

Wat is Google for Jobs?

Google for Jobs is een widget dat direct een overzicht met vacatures toont binnen de organische zoekresultaten van Google. Op basis van kenmerken worden vacatures getoond die het beste aansluiten bij de zoekopdracht. Google for Jobs biedt zelf geen vacatures aan, maar geeft onder andere de informatie van platformen als Indeed en de Nationale Vacaturebank weer. Ook als werkenbij website kun je een plekje in de resultaten scoren.

In het kader met de vacatures zie beknopte informatie over de vacature, zoals titel, plaats, plaatsingsdatum en type dienstverband. Wanneer de vacature via jouw werkenbij website wordt weergegeven, worden kandidaten direct naar die website doorverwezen. Daarnaast is het ook mogelijk het logo van jouw organisatie te tonen. Een extra kans om je merk in het geheugen van kandidaten te plaatsen!

Google for Jobs voorbeeld

Voordelen

Het grootste voordeel van Google for Jobs is dat de vacatures opvallen door de prominente plek in zoekresultaten. De resultaten sluiten mede door de uitgebreide vacaturefiltering goed aan op zoekopdrachten van werkzoekenden. Een goede ervaring voor kandidaten vergroot de kans op betere sollicitanten. Daarnaast is Google for Jobs gratis en kan je daardoor mogelijk ook advertentiekosten besparen. Nog een belangrijk voordeel: resultaten zijn eenvoudig te analyseren in Google Analytics en Google Search Console. Alle voordelen op een rij:

 • Gratis meer bereik
 • Kwalitatiever verkeer
 • Sneller geschikte kandidaten voor openstaande vacatures vinden
 • Minder advertentiekosten
 • Kandidaten kunnen rechtstreeks solliciteren
 • Resultaten zijn makkelijk meetbaar

Indexatie door Google for Jobs

Google indexeert vacatures op basis van structured data. Dit is code die aan een webpagina wordt toegevoegd met extra informatie over de inhoud. Voor vacatures zijn er enkele verplichte velden en een aantal belangrijke aanbevolen velden.

Verplicht:

 • Publicatiedatum
 • Vacatureomschrijving
 • Naam van de werkgever
 • Locatie van het bedrijf
 • Functienaam

Belangrijkste aanbevolen velden:

 • Salaris(range)
 • Dienstverband (parttime of fulltime)
 • Vacature ID
 • Einddatum

Hoe completer de informatie des te beter Google for Jobs je vacature kan weergeven.

Indexing API en sitemap

De structured data geeft Google de mogelijkheid om de vacatures in te lezen. Via de Google Indexing API kan Google direct op de hoogte worden gebracht van nieuwe vacatures, wijzigingen of gesloten vacatures. Zo worden nieuwe vacatures vrijwel direct geïndexeerd en is alle informatie ook altijd up-to-date.

Voor je eigen overzicht is het handig een sitemap met alleen alle vacatures te hebben in Google Search Console. Daarmee is de indexatie van je vacatures eenvoudig te monitoren.

Beste kandidaat de hand schudden door goede werkenbij website

Goed scoren in Google for Jobs

Hoog ranken in Google for Jobs doe je met de juiste technische informatie en content. Zorg dat de verplichte en zoveel mogelijk aanbevolen velden voor iedere vacature correct zijn ingevuld. De technische implementatie zorgt ervoor dat deze informatie als structured data aanwezig is. Vergeet niet om waar mogelijk relevante zoekwoorden toe te voegen aan je vacatures om gevonden te worden door kandidaten.

Natuurlijk blijft het daarnaast slim om de vacatures op verschillende plekken onder de aandacht te brengen, zoals social media en vacatureplatformen. En zo ook via andere kanalen je werkenbij website te promoten.

meer over zoekmachineoptimalisatie

Ook een werkenbij website met Google for Jobs integratie?

Ook jezelf als werkgever positief onderscheiden en in no-time nieuw personeel aantrekken? Laat dan een overzichtelijke, complete en functionele werkenbij website ontwikkelen. Wij zijn hierin gespecialiseerd en helpen je graag. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00