Persoon op laptop bezoekt werkenbij website

Werkenbij websites

In de huidige arbeidsmarkt is het in veel sectoren lastig om vacatures te vervullen. Een goede werkenbij website is het kanaal bij uitstek om meer en betere kandidatien aan te spreken en ze te verleiden tot een sollicitatie.

Werken bij website voorbeelden

Een werkenbij site naast je corporate site

Veel organisaties hebben doorlopend wel een aantal vacatures openstaan. Dan is het raadzaam om naast de corporate website te beschikken over een werkenbij website. Deze richt zich specifiek op de werving van personeel en het uitdragen van het werkgeversmerk (employer branding). Het overtuigen van potentiële werknemers is niet 1, 2, 3 gedaan. De uitdaging is ze te aan te spreken met een aantrekkelijke, realistische presentatie van de organisatie en interessante vacatures. Daarom speelt op de werkenbij website informatie als heldere functieomschrijvingen, carrièremogelijkheden, arbeidsvoorwaarden en de bedrijfscultuur een belangrijke rol.

Bekijk voor enkele voorbeelden ook de cases over werken bij Frankelandgroep of werken bij Magentazorg

werkenbij website nieuw personeel

De beste kandidaten aantrekken met diepgaande informatie

Een gebrek aan informatie over de organisatie of de functie wordt als de grootste oorzaak gezien om niet te solliciteren. Een werkenbij website geeft de ruimte om informatie te delen en beleving toe te voegen om zo enthousiasme aan te wakkeren. Met foto's en video’s en door te delen hoe medewerkers de werkomgeving ervaren kan je potentiële kandidaten veel meegeven van de werksfeer.

werkenbij website mobiel solliciteren

Optimale gebruikservaring

Bij een werkenbij website staan kandidaten centraal. En net zoals werkgevers verwachtingen hebben, zijn ook kandidaten veeleisend. Daarom is het belangrijk om ieder onderdeel vanuit hun perspectief te benaderen: van de menustructuur en pagina-opbouw tot aan het beeld en videomateriaal. Een goede recruitment website heeft onder meer een intuïtieve navigatie, laagdrempelig karakter, duidelijke sollicitatieknop, job-alert en filters. Tegenwoordig is vanzelfsprekend de smartphone het eerste vertrekpunt.

De ideale candidate journey leidt professionals soepel langs alle informatie. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat interessante vacatures eenvoudig te vinden zijn en solliciteren soepel en vlekkeloos verloopt.

ATS koppelingen

We hebben ruime ervaring met het koppelen van verschillende ATS systemen, zoals Connexys van Bullhorn en EasyCruit van Visma Raet. Daarnaast hebben we werkenbij websites gerealiseerd met Carerix en HR Office. Ook als je een ander ATS gebruikt, kunnen wij een koppeling realiseren.

  • Bullhorn Connexys
  • Carerix
  • HR Office
Google for Jobs

Maatwerk werkenbij website laten maken door Atlantis Creative

Elke organisatie is uniek en heeft eigen behoeftes rondom recruitment. Met een maatwerk werkenbij website kunnen we inspelen op specifieke wensen en doelstellingen. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om precies te maken wat je nodig hebt. Er zijn volop mogelijkheden qua functionaliteiten en koppelingen. Denk bijvoorbeeld aan een Google for Jobs-integratie. Daarnaast zorgen we ervoor dat de uitstraling jouw bedrijf optimaal weergeeft en de website uitblinkt bij de doelgroep én zoekmachines. 

meer over zoekmachineoptimalisatie

Interesse in een succesvolle werkenbij website?

Ook jezelf als werkgever positief onderscheiden en in no-time nieuw personeel aantrekken? Laat dan een overzichtelijke, complete en functionele werkenbij website ontwikkelen. Wij zijn hierin gespecialiseerd en helpen je graag.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00