webapplicatie laten maken

Webapplicatie laten maken, geheel naar jouw wensen

Een webapplicatie biedt volop kansen om bedrijfsprocessen efficiënter in te richten en klanten beter van dienst te zijn. Heb jij specifieke eisen die niet met een standaardoplossing gerealiseerd kunnen worden? Dan is maatwerk een uitkomst. Een maatwerk webapplicatie laten ontwikkelen resulteert in een naadloze aansluiting op jouw doelen.

Een webapplicatie: wat is het nou precies?

Als we praten over een webapplicatie, waar hebben we het dan eigenlijk over? Voordat we vertellen waarom een maatwerk webbased applicatie een goed idee is, geven we antwoord op deze vraag.

De algemeen geaccepteerde definitie luidt: een webapplicatie is een programma (software) dat op een webserver draait en altijd via de internet browser kan worden benaderd. Vaak moet je inloggen om toegang te krijgen tot het systeem. In essentie draait een webapplicatie om het automatiseren, vereenvoudigen of integreren van bedrijfsprocessen. Voorbeelden zijn servicetools en klanten-, partner- en medewerkersportals.

Veel meer dan een website

Een webapplicatie heeft iets weg van een interactieve website, maar moet zeker niet verward worden met een website. De oplossingen verschillen op een paar cruciale punten van elkaar. Een website is een cluster van webpagina’s met content en heeft informatie overbrengen als voornaamste doel, er is gemiddeld weinig tot geen interactie. Je kan hooguit je e-mailadres invoeren of de zoekfunctie gebruiken. Een webapplicatie wordt door de gebruiker zelf bediend waardoor hij of zij veel meer invloed heeft op de getoonde content. Simpel gezegd: een website bekijk je en een webapplicatie gebruik je. Daarnaast zit een complexere techniek achter webbased applicaties. Er zijn ook overeenkomsten. Zo zijn beide via een webbrowser en URL te benaderen. Ook worden ze beide gehost op een server. Je kan het volgende stellen: alle webapplicaties zijn websites, maar niet alle websites zijn webapplicaties.

Voorbeelden

Eerder hebben we enkele voorbeelden van webbased applicaties benoemd, maar er zijn nog veel meer oplossingen te bedenken:

  • Voorraadbeheersystemen
  • Urenregistratie-applicaties
  • Offertesystemen
  • Planningsystemen
  • Online agenda’s
  • Bestelsystemen
  • E-learning platformen
  • Reserveringssystemen

 In feite is er voor elk proces een passende, digitale oplossing te realiseren middels maatwerk.

Voordelen

Steeds meer organisaties kiezen voor een webapplicatie. Dat kan een standaard systeem zijn of een oplossing op maat. Er zijn verschillende redenen waarom het hebben van een webapplicatie waardevol is. Je kan het extern inzetten voor betere klantervaringen, maar ook intern voor een efficiëntere workflow en minder menselijke fouten. Daarnaast is de applicatie altijd en via nagenoeg ieder apparaat met een werkende internetverbinding toegankelijk. Lastige software-installaties zijn overbodig en het responsive design zorgt voor een optimale weergave op je desktop, tablet en smartphone. Verder wordt de data centraal en veilig opgeslagen in de database, waardoor gegevens altijd up-to-date zijn. Als het om maatwerk webapplicaties gaat zijn de mogelijkheden eindeloos en nog tal van voordelen denkbaar.

Waarom een webapplicatie op maat nóg beter is

Elke organisatie is uniek. Een maatwerk webapplicatie wordt vanaf de grond opgebouwd en volledig toegespitst op jouw bedrijf en wensen. Voor elk probleem is een oplossing te realiseren en je krijgt precies de functionaliteiten die je daadwerkelijk nodig hebt. Bij standaard software heb je vaak te maken met overbodige of juist ontbrekende functies. Omdat een maatwerk applicatie geen irrelevante codes bevat draait het voortdurend op volle snelheid. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en flexibel. Er kunnen altijd nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd en bestaande onderdelen zijn eenvoudig aan te passen. Het is ook mogelijk om middels een API-koppeling data uit verschillende systemen met elkaar te integreren. Door gegevens slim te combineren heb je altijd en overal inzicht in alle informatiestromen. Verder wordt de applicatie natuurlijk volledig afgestemd op jouw wensen. Met een sprekende lay-out en optimaal functionerend systeem kan je ervoor zorgen dat jouw organisatie een voorsprong krijgt op de concurrentie. Nog een groot voordeel: Omdat een webapplicatie platformonafhankelijk is zijn de ontwikkelingskosten lager. Bovendien betaalt de investering zich vanzelf terug in de vorm van efficiëntie en/of in het aantal tevreden klanten.

Webapplicatie ontwikkeling bij Atlantis Creative

Als ervaren applicatie ontwikkelaar vertalen we complexe vraagstukken naar digitale maatwerkoplossingen en creëren we kansen. Vanuit een doordachte strategie helpen we organisaties in uiteenlopende branches met het realiseren van digitale transformatie. Wij zorgen voor een webapplicatie die qua uitstraling en functionaliteit als een jas past binnen de organisatie. Zowel op het gebied van gebruiksvriendelijkheid als techniek en veiligheid is de kwaliteit hoog. Lees meer over onze softwareoplossingen en werkwijze.

Maatwerk webapplicatie laten bouwen?

Op zoek naar een partner voor een webapplicatie op maat? Wij ontwikkelen een oplossing die volledig aansluit bij jouw wensen en doelen. Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.