Persoon op laptop bezoekt werkenbij website

Recruitment website

In de huidige arbeidsmarkt is het in veel sectoren uitdagend om vacatures te vervullen. Een goede recruitment website (ook wel werken-bij website genoemd) is het kanaal bij uitstek om meer en betere kandidaten aan te spreken en ze te verleiden tot een sollicitatie.

Recruitment website voorbeelden

Recruitment site naast je corporate site

Veel organisaties hebben doorlopend een aantal vacatures openstaan. Dan is het een logische stap om naast de corporate website te beschikken over een recruitment website. Deze richt zich specifiek op de werving van medewerkers en het uitdragen van het werkgeversmerk (employer branding). Het overtuigen van potentiële werknemers is niet 1, 2, 3 gedaan. De uitdaging is ze te aan te spreken met een aantrekkelijke, realistische presentatie van de organisatie en interessante vacatures. Daarom zijn heldere functieomschrijvingen, carrièremogelijkheden, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en de bedrijfscultuur belangrijke ingrediënten voor de recruimtent website.

Bekijk voor enkele voorbeelden ook de cases over werken bij Frankelandgroep en werken bij Magentazorg

Employer branding op recruitment website

De beste kandidaten aantrekken met diepgaande informatie

Een gebrek aan informatie over de organisatie of de functie wordt als de grootste oorzaak gezien om niet te solliciteren. Een recruitment website geeft de ruimte om informatie te delen en beleving toe te voegen om zo enthousiasme aan te wakkeren. Met foto's en video’s en door te delen hoe medewerkers de werkomgeving ervaren kan je potentiële kandidaten veel meegeven van de werksfeer.

Recruitment website mobiel solliciteren

Optimale gebruikservaring

Bij een recruitment website staan kandidaten centraal. En net zoals werkgevers verwachtingen hebben, zijn ook kandidaten veeleisend. Daarom is het belangrijk om ieder onderdeel vanuit hun perspectief te benaderen: van de menustructuur en pagina-opbouw tot aan het beeld en videomateriaal. Een goede recruitment website heeft onder meer een intuïtieve navigatie, laagdrempelig karakter, duidelijke sollicitatieknop, job-alert en filters. Tegenwoordig is vanzelfsprekend de smartphone het eerste vertrekpunt. Mobile first ontwerpen en bouwen is daarom een must.

De ideale candidate journey leidt professionals soepel langs alle informatie. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat interessante vacatures eenvoudig te vinden zijn en solliciteren soepel en vlekkeloos verloopt.

ATS koppelingen

Natuurlijk is een naadloze koppeling met het recruimtent systeem tegenwoordig onmisbaar voor de beste ervaring voor kandidaten en de HR afdeling. We hebben ruime ervaring met het integreren van verschillende ATS systemen, zoals Connexys van Bullhorn, EasyCruit van Visma Raet, Recruitee by Tellent, Carerix, HR Office en Emply.

Ook als je een ander ATS gebruikt, kunnen wij een API-koppeling met jouw recruitment website realiseren.

  • Bullhorn Connexys
  • EasyCruit van Visma Raet
  • recruitee-by-tellent
  • Carerix
  • HR Office
  • Emply by Paychex
Google for Jobs

Maatwerk recruitment website laten maken door Atlantis Creative

Elke organisatie is uniek en heeft eigen behoeftes rondom recruitment. Met een maatwerk recruitment website kun je inspelen op specifieke wensen en doelstellingen. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om precies te ontwerpen en bouwen wat je zoekt. Daarin denken we met je mee van begin tot eind. We zorgen ervoor dat de website de uitstraling van jouw bedrijf optimaal weergeeft en uitblinkt bij de doelgroep én zoekmachines. 

Daarnaast beschikken we over de kennis om het technisch optimaal in te richten qua functionaliteiten en koppelingen. Denk bijvoorbeeld aan een actieve Google for Jobs-integratie om de vacatures direct tussen de zoekresultaten zichtbaar te maken.

meer over zoekmachineoptimalisatie

Interesse in een succesvolle recruitment website?

Ook jezelf als werkgever positief onderscheiden en in no-time nieuwe collega's aantrekken? Laat dan een overzichtelijke, complete en functionele recruitment website ontwikkelen. Wij zijn hierin gespecialiseerd en helpen je graag.

Dennis Kranendonk

010 - 292 17 00